Image description
ONDERSTEUNING BIJ GELDZAKEN
ONDERSTEUNING BIJ GELDZAKEN

ONDERSTEUNING BIJ GELDZAKEN

Ondersteuning bij geldzaken voor mensen die moeite hebben met het invullen van formulieren. Voor mensen die moeite hebben met het invullen van formulieren of aanvragen van ondersteuning op allerlei gebieden is er in gemeente Lochem en in gemeente Voorst de mogelijkheid om daarbij geholpen te worden. Bij de Formulierenbrigade in de gemeente Voorst werken vrijwilligers die u graag ondersteunen bij het invullen van ‘lastige’ formulieren. Zij kunnen u ook ondersteunen bij het ordenen en/ of afhandelen van uw administratie. U kunt (gratis) bij de Formulierenbrigade terecht voor bijvoorbeeld hulp bij het aanvragen van:

  • Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen
  • huur - of zorgtoeslag van de Belastingdienst
  • zorgverzekering
  • vergoeding van zorgkosten
  • DigiD
  • belastingaangifte

Daarnaast kunnen zij samen met u kijken of u gebruikt maakt van alle regelingen en voorzieningen waar u recht op hebt. Ze zijn te bereiken op telefoonnummer (0571) 27 90 90.

LOCHEM

Het budgetadviescentrum Lochem (B€L) is een informatie- en adviescentrum waar u terecht kunt met vragen over geldproblemen. Dit kan bijvoorbeeld komen door gestegen kosten van levensonderhoud of verlies van inkomen, problemen met u financiële administratie of het invullen van formulieren. Ook wanneer u moeite hebt met geld aan de juiste dingen uit te geven en u daardoor niet met uw geld uitkomt kunnen ze u daarmee helpen. B€L is bereikbaar op telefoonnummer (0573) 29 70 00. Voor beiden geldt, wacht niet tot het te laat is, maar bel op tijd voor een advies!

>
<