Image description
VAN DE VOORZITTER
Harry Verboom

VAN DE VOORZITTER

Januari 2023.

Onze jaarvergadering van 2023 gaat plaatsvinden op 14 maart in Twello bij brasserie Korderijnk en 22 maart in Gorssel bij de Borkel. Daarmee komt het afscheid van mij als voorzitter ook steeds dichter bij. Een vervanger is nog niet gevonden. We zoeken dus nog naar twee nieuwe bestuursleden. Via de mail hebben we dat iedereen al laten weten. U kunt u melden via het telefoonnummer van Sjoerdtje, 06 34270147 of via de email van de HBV info@hbv-ijsseldal.nl.

 Het laatste half jaar van 2022 zijn we druk geweest met de prestatieafspraken nieuwe stijl in Voort en Lochem. We zijn tevreden hoe onze speerpunten, beschikbaarheid, betaalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid, daarin een plek hebben gekregen. De nieuwe stijl van organiseren gaat het komende jaar ook de HBV een tijdsbesparing opleveren. Er vond ook een gesprek plaats met een aantal bewonerscommissies. We zijn blij dat het gelukt is en hopen het komende jaar de afspraken van een voortzetting van het contact waar te maken. Deze periode was er ook een “nieuwe huurders avond”. Er werd aandacht besteed aan de procedures rond het verhuurproces. Er was veel meer tevredenheid dan in november 2019. Met de corporatie zijn we nog in gesprek over wijzigingen in de procedure. 

De plannen van IJsseldal Wonen t.a.v. renovatie, verduurzaming zijn inmiddels met de HBV uitgebreid besproken. We hebben een positief advies uitgebracht over het Koersplan IJsseldal Wonen.
De energiecrisis is nog niet opgelost. Wel zijn door de overheid voorzieningen getroffen. Het prijsplafond is daar de belangrijkste van. Ook de gemeenten zijn in deze actief. Voor de goede orde verwijs ik nog eens naar onze website en de website van IJsseldal Wonen. 

Harry Verboom
Voorzitter Huurdersbelangen Vereniging IJsseldal.

 

>
<